watertalent.nlluchttalent.nlVoor bedrijven

Eerste rit Londen-Brussel met e320-hogesnelheidstrein

Op dinsdag 23 mei is in Brussel de eerste nieuwe e320-hogesnelheidstrein van Eurostart vanuit Londen aangekomen. Dat gebeurde onder grote belangstelling van de internationale pers en diverse hoogwaardigheidsbekleders. SpoorPro was erbij en maakte een fotoreportage.foto: David Bruyndonckx
Lees hier verder

Goederentrein van de toekomst

Het Duitse nationale onderzoekscentrum voor lucht- en ruimtevaart (Deutsches Zentrum für Luft) heeft het ontwerp voor de volautomatische ‘goederentrein van de toekomst’ onthuld.

Het concept is bedacht om het Europese spoorgoederenvervoer aantrekkelijker te maken.
Lees het gehele artikel

Vacature: Vakdocent Rail bij STC-Group

Ter versterking van het mbo-college Logistiek & Vervoer is de STC-Group op zoek naar een fulltime vakdocent Rail. 

Je geeft klassikaal les en verzorgt lessen in de praktijk of op de ERTMS-railsimulator. Je bent een mentor, voert intakegesprekken en neemt deel aan studentbesprekingen. Je bent een onderwijsvernieuwer die kan inspelen op veranderende onderwijsvragen.
Bekijk hier de vacature

Informatie op Spoortalent

Wat heeft de spoorwegen branche te bieden?

Welke opleiding, werkervaring en ambitie je ook hebt, je kunt je hier oriënteren op jouw toekomst. Onze informatie is functiebreed en voor diverse branches. Je komt direct in contact met de recruiter van het bedrijf.

Beroepen en Branches

Ben je student, starter of switcher? Hier vind je informatie over de verschillende beroepen en branches bij het spoor. Ons doel is om voor elke functie een profiel op onze website te hebben. Mis je een beroep of een branche? Laat het ons weten en we plaatsen het direct!

Welke studie?

Waar ligt je interesse? Wil je werken en leren of eerst je studie afmaken? Wat is je vooropleiding want dat geeft richting aan je vervolgopleiding. Hier kun je verder kijken welke opleidingen je verder helpen bij het spoor.

Via Intermediair toegang tot droombaan?

Veel banen zijn alleen bereikbaar via intermediairs. ‘Intermediairs’ kom je direct in contact met intercedenten die kennis hebben van het spoor. Zij kunnen jou verder begeleiden bij het vinden van een geschikte baan. Er is dan of sprake van een tijdelijk dienstverband met de intermediair of je komt direct in dienst bij de werkgever.